zondag 13 januari 2008

Wat zijn GPT's?

GPT sites zijn online spaarprogramma's waarmee je dus online geld kunt verdienen.
Hoe kan dat nou, zul je wel denken. Dat ga ik je nu uitleggen:

GetPaid(to) betekent letterlijk vertaald: betaald krijgen (om).
Bedrijven krijgen namelijk betaald door adverteerders die jouw graag willen bereiken met hun informatie en aanbiedingen. Dit kan op diverse manieren:
  1. Get Paid To Read: je krijgt betaald door het lezen van email of nieuwsbrieven. je geeft bedrijven toestemming om e-mails naar je te laten versturen. Je vult van te voren zelf je interesses in, dus je ontvangt alleen mail door jou gekozen bedrijven/ interesses. (je kunt de mails ten alle tijden opzeggen)
    Maar ook door het bezoeken van een webpagina van een bedrijf als je minimaal aantal seconden op de pagina blijft. (er komt vaak een teller in beeld die aangeeft hoelang het duurt voordat je saldo wordt verhoogd) Quizen, spellen en Bubble's horen ook onder deze categorie.
  2. Get Paid To Click: Hier krijg je betaald door het klikken op banners, links, advertenties. Ook hier komt er vaak een teller in beeld of je krijgt na enkele seconden automatischi nbeeld dat je verdiensten zijn bijgeschreven. Deze vergoedingen kun je door middel van mails krijgen, maar er zijn ook sites die je niet mailen, maar dta je zelf op de site moet inloggen om op links te klikken zodat je betaald krijgt.
  3. er zijn ook nog paid to promote en paid to surf sites ,maar die komen in mindere maten voor en heb ik zelf ook geen ervaring mee.

Het geld dat jij daarvoor (zie 1,2,3) verdiend kun je bij voldoende saldo opvragen om op je bank/giro rekening te laten storten.
Deze manier van adverteren is voor bedrijven een uitstekende manier om hun doelgroep te benaderen.
Er zijn ook buitenlandse spaarprogramma's, maar deze storten het geld dan naar "online banken" zoals Paypal en Moneybookers. Je hoeft hier dus niet je bank/giro gegevens in te vullen. Als je genoeg saldo hebt storten ze na aanvraag het geld op je emailadres dat jij hebt opgegeven die gelijk staat aan je paypalaccount of moneybookers account.